سفارش تبلیغ
صبا ویژن

محیط زیست همدان - اکوتوریسم
 
قالب وبلاگ
لینک دوستان

بازهم اتش و اتش و آتش

تعداد آتش سوزی به 665 مورد رسید که اخرین آن در منطقه وسنه می باشد

خدایا باران را بر سر این منطقه بریزان که دستان ما بسته است


[ شنبه 89/8/29 ] [ 4:17 عصر ] [ محمد سوزنچی ] [ نظرات () ]

از بس خبر بد دادم افسردگی گرفتم و شما را هم افسرده کردم ولی بد نیس برای خنده این مطلب را بخونید. و کمی تامل کنید که چرا نام گذاری مسابقات دو میدانی.......

سبزپرس- گروه محیط طبیعی: محیط بانان زیستگاه های یوز پلنگ امروز صبح در رقابتی نمادین به میدان رفته و دویدند.

 بزرگنمایی

به گزارش سبزپرس در این مراسم که با نام « رسانه‏ها یاریگران پروژه یوز» در ساعت 9 صبح امروز  دوشنبه 24 آبان ماه برگزار گردید، 27 محیط بان از سراسر کشور حضور داشتند.

    محیط بانان شرکت کننده با طی مسیر سالن سرو تا ساختمان سازمان حفاظت محیط زیست در پارک پردیسان به رقابت پرداختند که آقایان رضا حیدری از استان یزد. احمد رادمان از پارک ملی توران و مجید گل ابر از پارک ملی کویر به ترتیب نفرات اول تا سوم این مسابقه شدند .  

 

کد خبر : 89081209 

نوشته شده در ساعت 11:06:25 تاریخ 24/08/1389 


[ چهارشنبه 89/8/26 ] [ 11:50 عصر ] [ محمد سوزنچی ] [ نظرات () ]

 

623: جنگلهای اطراف روستای چاوگ

624: جنگلهای اطراف روستای هانه‌ شیخان

625: جنگلهای اطراف روستای سیف علیا

626: جنگلهای اطراف روستای دروران

627: جنگلهای اطراف روستای هلوژان

628: جنگلهای اطراف روستای قلعه‌ جی

629: جنگلهای اطراف شهرستان سروآباد

630: جنگلهای اطراف روستای ذکریان

631: جنگلهای اطراف روستای رزاو

 

مطلبی را در وبلاگ یکی از دوستانم خوندم که بسیار جالب و گویا بود لازم دیدم که لینک آنرا اینجا بگذارم تا شما نیز نگاهی به آن بندازید.

http://geogeraphy87.blogfa.com/post-21.aspx


[ چهارشنبه 89/8/26 ] [ 10:42 عصر ] [ محمد سوزنچی ] [ نظرات () ]

سلام

یک هفته گذشت البته باید گفت 168 روز از اولین آتش سوزی ها در جنگلهای مریوان و سروآباد میگذرد اما همچنان اتش سوزی ادامه دارد طبق آخرین آمار دیروز نیز 593 نقطه نیز سوخت

جالب است بعد از 3 روز بارندگی در کناره تالاب زریبار و منطقه مریوان باز هم آتش سوزی اتفاق افتاد که میتوان ابعاد آن را در حدود 150 هکتار گفت. ممکن است از من ایراد بگیرید این آمارها را از کجا میآورم و آیا واقعیات دارد یا نه؟

جواب شما در دو قسمت است. اول اینکه اگر باور نمیکنید و 35000 هکتار در متن قبلی را قبول ندارید، علم راهکاری دارد که شما میتوانید با استفاده از مقایسه ی عکسهای ماهواره ای به بررسی این مسئله بپردازید.

دوم اینکه شما را به یک گزارش که توسط سبز پرس با آقای دکتر هاشمی انجام شده ارجاع می دهم:

به گزارش سبزپرس، «مهدی پورهاشمی»، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع دو هفته پیش در غرب ایران بوده است. او مواردی از این آتش سوزی ها را دیده و معتقد است که این آتش سوزها بی سابقه بوده است. او می گوید: من 10 سال در کردستان زندگی کرده ام اما چنین حجمی از آتش سوزی ندیده ام. او اضافه می کند: برای خود من چنین چیزی عجیب بوده است، در مسیری از سنندج تا مریوان تمامی دو طرف جاده سوخته بود و اساسا لازم نبود وارد جنگل بشوید تا آتش سوزی ها را ببینید. او در مورد علت این آتش سوزی ها می گوید که بعید است در مدت زمان کوتاهی مردم منطقه آنقدر به لحاظ اقتصادی دچار مشکل شده باشند که به سوزاندن جنگل ها برای تغییر کاربری روی بیاورند.

آمار و اطلاعات موجود در سطح کشور نشان میدهند که از کل سطح جنگلهای کشورمان بیش از 90 درصد آن را جنگلهای مخروبه (غرب 2/73 % ، جنوب 5/12% ، شمال 5/4%) تشکیل میدهند.(فتاحی*-1373) به عبارت دیگر جنگلهایی که توان تولیدی ندارند و به دلیل اینکه خاستگاه و تداوم بخش ساکنان آن به امروز بوده است، به ناچار برای مبارزه با مرگ و نیستی با طبیعت خشن و صعب العبور آن دست و پنجه نرم میکنند. تخریب سالیانه جنگلهای کشور بر اساس اطلاعات موجود هر ساله 130000 هکتار است. با این وجود روند احیا نسبت به تخریب بسیار کند و کمتر انجام میگیرد چرا که احیا به نیروی انسانی و سرمایه عظیمی نیاز دارد در کردستان در برابر هر 100 هکتار تخریب یک هکتار احیا انجام میگیرد(فتاحی 1362).

آمار و اطلاعات فوق نشانگر وضعیت جنگلهای کشور در دو دهه اخیر میباشد. تنها روند تخریب صورت گرفته در چند ماهه اخیر در جنگلهای مریوان و سایر گزارشات چند ساله اخیر از سراسر کشور نشان دهنده میزان تخریب بسیار فراتر از آنچه ذکر میشود میباشد.

 

بسیاری از دوستان از من عکسهای جدیدی خواسته اند ولی این عکس ها دیگر جوابگو نیست ای کاش حتی برای تفریح هم که شده مسئولین و فعالان محیط زیستی و .... سری به مریوان بزنند و ببینند آنچه را که ما دیدیم. به خدا انصاف نیست این همه جنگل و درخت بسوزد و هلیکوپتر استان کردستان در آشیانه خود خاک بخورد و مسئولین چشمان خود را بمالند.

من به عنوان یکی از کوچکترین فعالان محیط زیست دست یاری به سوی تمامی مسئولین، اساتید و علاقه مندان محیط زیست و تمامی مردم ایران دراز میکنم که بیایید و فکری به حالاین درختان بکنید. نگذارید که آیندگان بگویند که پدرانمان چشمان خود را بستند و سرماییه های ما از بین رفت.

خدایا تو دعایمان را اجابت کردی و باران فرستادی حال این بار دعا میکنیم که چشمهای بسته را باز و بی تفاوتی ها را به احساس مسئولیت تبدیل نمایی.

*فتاحی، محمد (1373)، بررسی جنگلهای بلوط زاگرس و مهمترین عوامل تخریب انها، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور.


[ چهارشنبه 89/8/19 ] [ 2:8 صبح ] [ محمد سوزنچی ] [ نظرات () ]

سلامی پر از درد و خستگی 

با حرکت به سمت مریوان انگار در قلمرو جنگلهای بلوطی پا میگذارم که هر کدام از آنها نشانی از تاریخ کهن و قدیمی به ما میدهد . جاده سنندج مریوان جاده ای در بین جنگلهای بلوط است که امروزه به خاطر بعضی از مشکلات به صورت تکه تکه در آمده و نشانی از تراکم انبوه جنگل وجود ندارد.

از اوایل خرداد ماه امسال بود که این اتفاق شوم با اولین منطقه به نام منطقه کوره موسوی مریوان و بعد روستای ساوجی و بعد .... شروع شد که امروز از مرز 552 نظقه گذشته و فردا نمیدانم چه میشود.

آتش سوزی جنگلهای بلوط مریوان

تعجب میکنم مگر قهر خدا چگونه است سال پیش تنها 180 مورد آتش سوزی که در حدود 10000هکتار توسط فعالان محیط زیست گزار شد ولی امسال 552 مورد در حدود 35000 هکتار از جنگلهای مریوان و سروآباد در آتش سوخت البته بایستی گفت که اگر مردم عزم خود را برای مبارزه با اتش جزم نمیکردند الان ما شاهد آماری بسیار بیشتر بودیم.

وقتی اولین گزارش در خصوص آاتش سوزی یکی از مناطق به کمیته بحران و اطفای آتش با مدیریت شریف باجور میرسد او شروع به خبر کردن اعضای انجیو سبز چیا میکند بیشتر اعضا که در حدود 350 نفر میباشند اعلام آمادگی میکنند و با برنامه ریزی منسجم چند اکیپ را با تجهیزات اولیه آماده و توسط ماشین شخصی اعضا به منطقه آتش اعزام میکند.

این حرکت بی هیچ دست مزد و پاداشی می باشد.

گستره آتش از 10 متر مربع تا 2000 هکتار متغییر است باور کردنی نیست مردم جان خود را در دست میگیرند و دلاورانه برای خاموش کردن آتش حرکت میکنند. این صحنه را خود با چشمانم دیدم که همه با هیجان و شور برای مبارزه با آتش راهی می شدند و اینجاست که انسان به دلیری و سلحشوری کردان  ایران زمین میرسد که تداعی مبارزات و دلاورمردی های آنان در تاریخ ایران است.

وقتی میگوییم 552 مورد در عرض 5 ماه شوخی نمیکنیم این عدد بسیار بزرگ و ترس آور است این مطلب را نیز بگویم که از حد طبیعی نیز خارج شده است. حتما میخواهید نظر کارشناسی را بشنوید ولی واقعا جواب درستی به این مسئله داده نمیشود! شاید شما جوابی بیابید؟

آتش سوزی جنگلهای بلوط مریوان


وقتی من جسد سوخته لاکپشت و جوجه تیغی و موش صحرایی و .... میدیدم وقتی عقابی را دیدم که شاه بالش آتش گرفته بود هیچ حرفی برای گفتن نداشتم ای کاش شما نیز جای من بودید و به عقابی تیز پروازی که دیگر توانایی پرواز را نداشت نگاه میکردید و از عمق فاجعه خبردار میشدید عقابی که نامش بیانگر تیز پروازی است نیز طعمه آتش شده بود.

آتش سوزی جنگلهای بلوط مریوان

دیگر نمیدانم چه بگویم وقتی آتش سوزی های مکرر مریوان و سروآباد را میبینم، وقتی اثرات آتش سوزی های سالهای قبل را میبینم، وقتی به بلند شدن دود از یکی از کوهستانهای مریوان نگاه میکنم، وقتی در هنگام برگشت 3 آتش سوزی را در کناره جاده میبینم ... بغض آن چنان گلویم را میفشارد و دلم میخواهد آنقدر بلند فریاد بزنم که ای خدا باران را فروریز که ما دیگر نه برای رفع تشنگی بلکه برای نجات درختانت محتاج بارانیم.


[ شنبه 89/8/8 ] [ 1:32 صبح ] [ محمد سوزنچی ] [ نظرات () ]
          مطالب قدیمی‌تر >>

.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

از سال 84 که در رشته محیط زیست مشغول به تحصیل شدم، این وبلاگ را ایجاد و در هر بازه زمانی به هر اندازه که توان داشتم مطالبم را در آن می نگاشتم. از پاییز سال 89 با تحولی که در نگرشم به حوزه محیط زیست بوجود آمد. سمت و سوی وبلاگم نیز به مسئله اکوتوریسم تغییر کرد تا در اول بهمن سال 90 عنوان وبلاگم از محیط زیست همدان به محیط زیست همدان -اکوتوریسم تغییر کرد. چرا که تنها صنعت حامی محیط زیست، صنعت اکوتوریسم است. و امیدوارم که این صنعت به عنوان حامی محیط زیست بتواند از مشکلات عمده حیات بکاهد.
امکانات وب


بازدید امروز: 82
بازدید دیروز: 14
کل بازدیدها: 590470