مصاحبه با همشهری 1393/12/03 لینک خبر
معضلات زیستمحیطی همدان
این کارشناس ارشد اکوتوریسم با اشاره به معضلات زیستمحیطی که استان را در طول سالهای اخیر گرفتار کرده است، گفت: وجود آلودگیهای زیستمحیطی از قبیل آلودگی صوتی هوا، تصویر و آب در محیط شهر و روستاهای استان از معضلات اساسی است که متأسفانه برنامه مدونی برای بررسی و مقابله با آن تدوین نشده است و از همه مهمتر اینکه اصلا متولی خاصی ندارد. در موضوع مشکلات زیستمحیطی در هر نقطه از ایران متولیان متعددی وجود دارند که به دلیل ناهماهنگی بین آنها معضلات به جای حلشدن تبدیل به بحران شدهاند. وی افزود: بحران آب 8 سال پیش در جلسه شورای اقتصاد و کشاورزی همدان و جلسات متعدد دیگر فریاد زده شد، اما بیتوجهی مسئولان وقت منجر به بروز خسارتهای جبرانناپذیری برای آینده استان همدان شد. سوزنچی به نبود فرهنگ حامی محیطزیست در خانوادههای شهروندان همدانی اشاره کرد و گفت: امروز در دستگاه خانهداری و اداری هماستانیهای همدانی کمتر نشانی از فرهنگ حامی محیطزیست دیده میشود. در صورتی که در گذشته نه چندان دور فرهنگ حفظ محیطزیست جزو اصلی فرهنگ همدانیها بوده است. این هم از مشکلات گریبانگیر همدان است.
ضعف مدیریتی و نظارتی
این فعال محیطزیست ادامه داد: اداره کل محیطزیست از نظر اجرایی و نظارتی با ضعف مواجه است. هر مدیری بر خلاف قوانین محیطزیستی عمل میکند، اما این اداره توانایی به چالش کشیدن معضلات آن را ندارد. از بین رفتن حق آب تالاب شیرین سو، ساخت پتروشیمی همدان فولاد ویان، افزایش شهرک صنعتی بوعلی، نبود تصفیهخانه صنعتی مجهز در شهرکهای صنعتی استان و شکار بیرویه مصداقهای بارز این معضلات حلنشده است.
به علاوه کمربند سبز شهری در اغلب شهرهای استان با توجه به مصوبات شورای شهر هر منطقه از بین رفته است به نحوی که کمربندهای سبز شهری تبدیل به ویلا و تفریحگاههای خصوصی شده اند. سوزنچی تأکید کرد: در مجموع برآیند آسیبهای جبرانناپذیر معضلات زیستمحیطی همدان به خود مردمان همدان برمیگردد.
وی با بیان اینکه هنوز هم فرصت برای جبران و کاهش معضلات زیستمحیطی هست، گفت: با چارهاندیشی، افزایش توجه مدیران و مردم به مسائل زیستمحیطی میتوان جلوی بروز بحران را گرفت. ایجاد کارگروه تخصصی محیطزیست در استان و بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و فعال محیطزیست با قدرت اجرایی بالا، اختصاص بودجه حمایت از محیطزیست در هر واحد اداری استان و توجه به سلایق محیطزیستی و تغییر شعار «محیطزیست مانع توسعه» به «محیطزیست همراه توسعه پایدار» تدوین الگوهای شهروند خوب برای کاهش معضلات زیستمحیطی شهری و تخصیص بودجه برای آموزش، بررسی و کاهش اثرات کشاورزی بر بحران آب از راهکارهای پیشنهادی ما برای حل مشکلات است.
تقاضا از مردم و مسئولان
این کارشناس ارشد اکوتوریسم در پایان گفت: برای حل بحرانهای زیستمحیطی ابتدا باید متخصص سپس دلسوز و آیندهنگر بود و در آخر باید دست به عمل زد نه اینکه شعارها در حد حرف باقی بمانند. مؤسسه حیات سبز سرزمین از همه دلسوزان دولتی و مردمی تقاضا دارد اگر پیشنهادی سازنده و راهگشای مشکلات زیستمحیطی دارند با ما در میان بگذارند.