سفارش تبلیغ
صبا ویژن

محیط زیست همدان - اکوتوریسم
 
قالب وبلاگ
لینک دوستان

محور مطالب وبلاگم محیط زیستی است. ولی این شعر به قدری زیبا و روان بود که خواستم شما هم از آن لذت ببرید. فقط من شاعر آن را نمی شناسم. اگر شما می شناختید معرفی کنید  .

زندگی یعنی چه؟   (برای دانلود کامل شعر روی متن کلیک کنید)  

شب آرامی بود

می روم در ایوان، 

تا بپرسم از خود  

زندگی یعنی چه؟

مادرم سینی چای در دست  

گل لبخندی چید،         

هدیه اش داد به من 

خواهرم تکه نانی آورد،    

آمد آنجالب پا شویه نشست 

پدرم دفتر شعری آورد 

تکیه بر پشتی داد  

شعری زیبایی خواند  

و مرا برد به آرامش زیبای یقین

با خودم می گفتم  

زندگی راز بزرگی است که در ما جاریست  ادامه مطلب...

[ جمعه 90/4/31 ] [ 12:27 عصر ] [ محمد سوزنچی ] [ نظرات () ]

خبری را خواندم که نزدیک بود بلای سر خودم بیاورم چون یه چیزی میگن که خودشون هم نمیدونن چی شده 

به گزارش خبرگزاری ایرنا معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طبق قانون برنامه چهارم صدا و سیما موظف به پخش برنامه های زیست محیطی به صورت رایگان است. "صدا و سیما و رایگان نعوذبالله"

وقتی خبر را میخونی فکر میکنی تو بازار بورس این مصاحبه انجام شده نه تو نمایشگاه محیط زیست. چون انقدر آمارهای عجیب و غریب میدهند که ....

خدا را شکر زبان فارسی زبان بین المللی نیست وگرنه اگر از کشورهای دیگر دنیا میتونستن این خبر را بخونن آبروی نیاکان ما رفته بود

به خدا زشته هر کی ندونه فکر میکنه دعوا سر یه بخش حلواست آقای یزدی میگه که صدا و سیما به وظایف خودش عمل نمیکنه و برنامه های محیط زیستی را به عنوان برنامه های تبلیغاتی سازمان برداشت میکنه تا اینجا شما درست میگی ولی وقتی ایشون صحبتش را ادامه میده خوب باید به این صدا و سیما حق داد مگه کل سخنرانی شما پیرامون تبلیغات سازمانتون نبود. اصلا شده شما کار تحقیقاتی انجام بدین و ببینید این همه شاهکارهای خارق العاده ای که انجام داده اید چه تاثیری گذاشته وقتی ایشان میگویند:  "در سال گذشته حدود 37 هزار دقیقه برنامه رادیویی و تلویزیونی در کل استانها داشتیم و به طور کلی 87 هزار ساعت آموزش ضمن خدمت نیز جزو برنامه ها بود که قرار است امسال به صد هزار ساعت برسد. " 

میشه من هم بپرسم کو؟ شما معتقدید 616 ساعت برنامه زیست محیطی پخش شده و 1450 ساعت آموزش داده اید اینکه تو کدوم کانال و در چه ساعتی و بر چه قائده ای را نمیخواهیم فقط بگوید کی یا حداقل زمانبدنی هاشو بگوید که ما هم بریم بشینیم ببینیم. نکنه اون میان برنامه های راز بقا و یا زمانهای خالی که تامین برنامه شبکه ها از زرافه و فیل و شیر آفریقایی میذاره را میگویید؟ نمی گویی؟

از همه اینها بگذریم میشه بپرسم تاثیرش در بین مردم چقدر بوده؟ البته من شرمنده ام که بهتون میگم کار تحقیقاتی بکنید چون بالاخره انقدر کارهای عمرانی و همایشات و سمی+نهار های زیادی هست که باید تامین بودجه بشوند ولی خدای نکرده و زبونم لال بیایید یه تحقیق علمی کوچک در مورد تاثیر گذاری برنامه های اجرای این دولت بر مردم از نظر محیط زیست داشته باشید که حداقل زبان ما منتقدان را ببندید.

حتی آخرش هم میتونید ازش به عنوان تبلیغاتتون هم استفاده کنید و رای بیاورید.

راستی یه زحمت بکشین قبل از اینکه یه پروژه را بدید دست ریس جمهور زحمت کشمون بیاد افتتاحش کنه حداقل به کارشناسانتون ریز مطلب را بگویید بدونن چه خبره" منظورم اون طرح محیط یار بود" مثل اینکه هنوز دستور العملش آماده نشده و ارسال نشده اگر شده حداقل خبرمون کنید خوشحال بشویم.


[ دوشنبه 90/4/27 ] [ 11:30 عصر ] [ محمد سوزنچی ] [ نظرات () ]

مرگ پایان کبوتر نیست...

سبزپرس در سوگ مهندس انصاری
هنوز باورم نمیشود 
ما مردی را از دست دادیم که مردی از تمام وجودش می بارید
وقتی این خبر را بر روی وبلاگ دیده بان محیط زیست ایران خانم جمشیدی خواندم بغض امانم را برید.
وقتی همدردی دوستدارانش را دیدم بیشتر گریه کردم که چه کسی را از دست دادیم.
سال پیش بود برای دادن اخبار آتش سوزی جنگلهای مریوان که انجمن چیا در اختیارم گذاشته بودند در پنجشنبه که روز تعطیلی سبز پرس  بود در دفتر ایشان قرار گذاشتیم.
وقتی اخبار و عکسها را به ایشان دادم به شدت ناراحت شد 
یک ساعتی با هم درد و دل کردیم. از برنامه هایش گفت از ایده هایش
از اینکه باید در هر شهری دیده بان محیط زیست وجود داشته باشد 
اینجا باید اعترافی را بکنم
و آن این است که
در آن موقع به او قول دادم تا از غرب کشور چند نفر را که دلشان برای محیط زیست می تپد جمع کنم و ایشان در کارگاه دو روزه ای مبانی خبر را آموزش بدهند. تا اخبار محیط زیستی غرب کشور بهتر اطلاع رسانی شود.
وقتی برگشتم به همدان کارها و برنامه های مختلفی ذهنم را از قولی که داده بودم دور کرد. و بالواقع نتوانستم کاری انجام دهم.
و این شرمندگی بر گونه من نشسته است.
امیدوارم بتوانم از خجالتش بیرون بیایم 
 از اینجا ابراز همدردی خود را به بازماندگانش ابراز می دارم ....


[ سه شنبه 90/4/21 ] [ 6:27 عصر ] [ محمد سوزنچی ] [ نظرات () ]

در 21 خرداد ماه سال 1390 مطلبی را با عنوان 

 

هفته محیط زیست ما رو باش!!!

در وبلاگم قرار دادم 

برنامهای را توسط موسسه حیات سبز سرزمین در همدان برپا کردیم که دوستان خوبمون در اداره کل محیط زیست همدان ناراحت شدند که چرا از همکاری آنها نامی برده نشده است لذا با کمال احترام باید عرض کنم که در مسابقه نقاشی که برگزار شده بود اداره کل محیط زیست همدان به خصوص روابط عمومی آن همکاری بسیار زیادی را مبذول داشتند به خصوص در قسمت چاپ 40 عدد پوستر  A4  که ما نیز از آرم آنها در پوسترهای استفاده کردیم البته این تنها همکاری آنها نبود بلکه مقرر شد که 12 عدد کیف به همراه لوح تقدیرهایی را جهت هدیه به برندگان مسابقه تدارک ببینند که در کنار بلیط های استفاده از تله کابین که توسط مجموعه تفریحی ورزشی گنجنامه آماده شده بود از طریق آموزش و پرورش ناحیه 1 همدان به برندگان مسابقه تقدیم شود.

لذا از آن دسته از دوستانی که یادم رفته از آنها نیز تقدیر و تشکر کنم نیز معذرت میخواهم اگر ناراحت شده اند میتوانند در قسمت نظرات ما را نقد کنند تا از خجالتشون بیرون بیاییم.

 


[ یکشنبه 90/4/19 ] [ 1:5 عصر ] [ محمد سوزنچی ] [ نظرات () ]

خبرهایی در روزهای گذشته با موضوع مراسمی در خصوص معرفی منطقه دنا به عنوان دهمین ذخیره گاه زیست کره خبرگزاری های محیط زیستی کشور را متحول کرده است. خبرگزاری سبز پرس در روز گذشته با انتخاب عنوان: اعتبارنامه ذخیره گاه زیستکره دنا فردا به رییس سازمان محیط زیست اهدا می شود  و خبرگزاری مهر نیز با انتخاب این عنوان که: لوح دهمین ذخیره گاه زیست کره کشور به دنا اهدا می شود اخبار بزرگترین اتفاق محیط زیستی کشور را که رسانه های بین المللی نیز آن را تحت پوشش قرار داده اند را نقل کرده اند

لذا بر آن شدم تا اطلاعاتی در مورد ذخیره گاه های زیست کره و اهمیت آنها برای شما دوستان عزیز ارائه کنم  تا به ارزش این مناطق و دلایل حفاظت آنها پی ببریم.

 

ذخیره گاه زیست کره چیست؟

مقدمه 
اعلام ذخیره گاههای زیست کره برای پاسخگویی به چالش مهم دنیای امروز، مبنی بر جلوگیری از تغییرات برگشت ناپذیر و بهره برداری ناپایدار ازمنابع طبیعی ،‌در عین نیاز به انتفاع و بهره برداری از طبیعت( باتوجه به رشد روز افزون جمعیت) شکل گرفته است و به یکی از تقسیم بندیهای مهم حفاظتی جهان بدل شده است.
طرحهای ذخیره گاههای زیستکره با بیش از 30 سال سابقه اجرائی و تجارب گوناگون در سراسر جهان به یک مقوله مهم حفاظت از طبیعت و توسعه پایدار به صورت توامان تبدیل شده اند. درحقیقت ذخیره گاههای زیست کره مناطق حفاظت شده دریک تقسیم بندی مورد توافق بین المللی هستند که علاوه بر حفاظت، دستاوردهایی نظیر ارایه سایتهای مطالعاتی کم نظیر به دانشمندان و تجربه مهارت انسان در پشتیبانی از توسعه پایدار را نمایان می سازند.
در حال حاضر بیش از 400 ذخیره گاه زیست کره در بیش از 100 کشور جهان معرفی و ثبت شده اند.
کشور ایران با تنوع اقلیمی و زیستی کم نظیر خود، از سالها پیش جهت حفاظت از منابع طبیعی ، تنوع زیستی و چشم اندازه های بی بدیل خود تقسیم بندیهای متفاوتی از حفاظت مانند پارکهای ملی،آثار طبیعی ملی، پناهگاههای حیات وحش ،مناطق حفاظت شده و مناطق شکار ممنوع را به مرحله اجرا گذارده است. علاوه بر مناطق تحت مدیریت ذکر شده کشور ایران در سال 1976، 9 منطقه تحت مدیریت خود را به عنوان ذخیره گاه زیستکره معرفی و ثبت نموده است. این مناطق به شرح زیر می باشند:
1. منطقه حفاظت شده ارسباران با وسعت 52000 هکتار
2. منطقه حفاظت شده ارژن با وسعت 65750 هکتار
3. منطقه حفاظت شده گنو با وسعت 49000 هکتار
4. پارک ملی گلستان با وسعت 125895 هکتار
5. پارک ملی کویر با وسعت 700000 هکتار
6. منطقه حفاظت شده حرا با وسعت 85686 هکتار
7. پارک ملی دریاچه ارومیه با وسعت 462600 هکتار
8. پناهگاه حیات وحش میانکاله با وسعت 68800 هکتار
9. پارک ملی و پناهگاه حیات وحش توران با وسعت 1000000 هکتار
10. منطقه حفاظت شده دنا با وسعت 255537 هکتار

تاریخچه
ایده اولیه و مرکزی اعلام مناطقی تحت عنوان ذخیره گاه زیستکره، تعیین مناطقی جهت حفاظت و توسعه پایدار به صورت توامان درسال 1968 و درکنفرانس جهانی UNESCO با عنوان زیستکره مطرح شد. این کنفرانس اولین گردهمایی و تبادل نظرجهانی دولتها درزمینه چگونگی بهره مندی از طبیعت در عین حفاظت از آن بود. این مقوله بعدها تحت عنوان توسعه پایدار در سایر منابع و توافقهای جهانی تبیین و ثبت گریدد.
هدف اولیه طرح ذخیره گاه زیستکره ، براساس مستندات کنفرانس فوق، حفاظت ، تحقیق، ظرفیت سازی و پایبش ذخایر ژنتیکی و منابع طبیعی جهان به عنوان یک برنامه همکاری بین دولتها و جهانی بود. این برنامه بعداً تحت عنوان انسان و زیستکره MAB (Mam And Biosphere) نامیده شد و سازمان ویژه آن توسط یونسکو درسال 1970 تشکیل گردید.MAB پس از تشکیل، برنامه ثبت و معرفی ذخیرهگاههای زیستکره در سر اسرجهان را در دستور کار خود قرارداد.
اولین گام عملی درراستای اجرای برنامه فوق، ارائه الگویی جهت انتخاب مناطق و اکوسیستم ها به نحوی بود که امکان پوشش تنوع زیستی و جغرافیایی سراسر جهان را فراهم سازد. 
درسالUDVARDY, 1975 در یک تقسیم بندی جهانی، به ارائه مناطق یا استانهای زیستــی- جغرافیایی برای سراسر جهان اقدام نمود. این تقسیم بندی مبنای انتخاب طرحهای ذخیره گاههای زیستکره قرار گرفت.
تقسیم بندی ادواری شامل طبقه بندی در سه سطح می باشد.
1. مناطق وسیع زیستی جغرافیایی (The biogeographically regions)
2. استانهای زیستی جغرافیایی (The biogeographically province)
3. بیوم تیپها (The biomtypes or biomcomplexes)

مناطق وسیع زیستی جغرافیایی شامل قاره های اصلی یا زیرمجموعه هایی از قاره های اصلی که دارای خصوصیات مشترک و واحد و به هم پیوسته جغرافیایی هستند، می باشند.
استانهای زیستی جغرافیایی، تقسیماتی هستندکه درآن یک منطقه وسیع جغرافیایی زیستی براساس گونه های متفاوت گیاهی و جانوری خود به قسمتهای مجزا تقسیم می شود. در تقسیم بندی سوم، هـــر استان جغرافیایی زیستی براساس بیوم تیپ خود مجدداً به تقسیمات جزئی تری تقسیم می شود.
براساس تقسیم بندی ادواردی که مورد پذیرش UNESCO و IUCN قرار گرفت از سال 1976 تعدادی مناطق جهان تحت عنوان ذخیره گاه زیستکره اعلام وثبت شدند. بعدها و درسال 1979 تقسیم بندی ادواردی توسط HENKE تکمیل گردید.
درسال1983 اولین کنفرانس جهانی ذخیره گاه زیستکره درمینسک اتحاد جماهیر شوروی توسط UNESCO و UNEP و با همکاری FAO و IUCN تشکیل شد. از دستاوردهای با ارزش این کنگره ارائه طرح بین المللی فعالیت در ذخیره گاههای زیستکره بود (International Action Plan for BRs ).این طرح فعالیت در هشتمین جلسه ICC و در 1984 به دستور اجرائی تبدیل شد.
از دیگر مصبوات مهم این کنگره که در طرح فعالیت ذخیره گاه زیستکره به آن اشاره شده بود، تشیکل شبکه جهانی ذخیره گاههای زیستکره بود که به تصویب کلیه شرکت کنندگان رسید.
شـــبکه جهانی ذخیره گاهـــــهای زیستکره که توسط 6 سازمان منطقه ای MAB هدایت می شود، ‌چتری گسترده جهت هماهنگی، تبادل اطلاعات‌و انتقال تجارب کشورهای مختلف درمناطق مختلف جهان فراهم نموده است. 
اولین سازمان منطقه ای MAB تحت عنوان «EURO-MAB»‌در سال 1987 تشکیل شد. این سازمان منطقه ای شامل 42 کشور اروپایی و کشورهای شمال آمریکاست. سازمانهای منطقه ای شبکه جهانی ذخیره گاههای زیست کره به شرح زیر می باشند.

1. AFRI-MAB شامل کشورهای آفریقایی که درسال 1996 شکل گرفت.
2. ARAB-MAB شامل کشورهای عربی که در سال 1997 تشکیل شد.
3. EABRN شبکه ذخیره گاههای زیستکره شرق آسیا شامل چین، کره جنوبی، ژاپن ، مغولستان و جمهوری فدراتیو روسیه، این شبکه در سال 1994 تشکیل شد.
4. EURO –MAB شامل 42 کشور اروپایی و آمریکای شمالی است و در سال1987 تشکیل شده است.
5. IBERO-MAB شبکه ای با تمرکز بر مناطق ساحلی شمال غربی آفریقا، اقیانوس اطلس، جزایرقناری، مراکش و سنگال
از نکات بسیار جالب توجه کنگره جهانی مینسک همکاری مشترک سایر سازمانهای بین المللی علاقمند به حفاظت از منابع طبیعی مانند FAO, UNEP,IUNCN در برگزاری کنگره مینسک و همسویی فعالیت ذخیره گاههای زیستکره با اهداف این سازمانها بود. علاقمندی مشترک FAO نسبت به ذخیره گاههای زیستکره به جهت حفاظت از منابع ژنتیک به ویژه گونه های وحشی غلات ، گونه های جنگلی و حیوانات اهلی بومی که درمزارع تحت پوشش ذخیره گاههای زیستکره پرورش می یابند، می باشد. UNEP به گسترش شبکه جهانی حفاظت و به ویژه به پایش مقایسه ای بین روشها و الگوهای حفاظتی دراین شبکه علاقمند است. IUCN به ایده مرکزی ذخیره گاههای زیستکره که حفاظت از مناطق در عین توسعه پایدار رامدنظر قرار داده است ، و این مهم در راستای استرتژی جهانی حفاظت قرار دارد، به برنامه های «MAB» علاقمند است. از دیگر مصوبات کنگره جهانی مینسک برگزاری گردهمائیهای ادواری در فواصل 10 ساله جهت انتقال تجارب ،‌ارتقاء ایده مرکزی حفاظت در پرتو توسعه پایدار و تدوین راهنمای عمل برای 10سال بعدی بود.

متن کامل را میتوانیداز لینک زیر دانلود نمایید

متن کامل مقاله ذخیره گاه زیست کره حجم فایل  KB 195 PDF


[ پنج شنبه 90/4/16 ] [ 11:12 صبح ] [ محمد سوزنچی ] [ نظرات () ]
          مطالب قدیمی‌تر >>

.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

از سال 84 که در رشته محیط زیست مشغول به تحصیل شدم، این وبلاگ را ایجاد و در هر بازه زمانی به هر اندازه که توان داشتم مطالبم را در آن می نگاشتم. از پاییز سال 89 با تحولی که در نگرشم به حوزه محیط زیست بوجود آمد. سمت و سوی وبلاگم نیز به مسئله اکوتوریسم تغییر کرد تا در اول بهمن سال 90 عنوان وبلاگم از محیط زیست همدان به محیط زیست همدان -اکوتوریسم تغییر کرد. چرا که تنها صنعت حامی محیط زیست، صنعت اکوتوریسم است. و امیدوارم که این صنعت به عنوان حامی محیط زیست بتواند از مشکلات عمده حیات بکاهد.
امکانات وب


بازدید امروز: 62
بازدید دیروز: 31
کل بازدیدها: 589290